Гражданско наблюдение на парламентарни избори 2016

Сам избирам » Среща-дебат “Защо е важно да гласуваме на референдума на 25 октомври?”

Среща-дебат “Защо е важно да гласуваме на референдума на 25 октомври?”

19.10.2015 г.
Принтирай

На 25 октомври българските граждани в страната и чужбина ще имат възможност да участват в национален референдум с въпрос “Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?”. 

Докато местните избори се радват на повишено внимание в общественото пространство и сериозно присъстват в кампанията на политическите партии, референдумът и неговото значение за българското общество и за българите зад граница остават на заден план.

Асоциация „Прозрачност без граници“ (Transparency International – Bulgaria), в рамките на кампанията „Гласуване по интернет? На референдума решаваш ти!“, организира публична дискусия по темата за референдума, значението му за нашето общество и с цел разясняване на аргументите в полза на един от двата възможни отговора: „ЗА“ или „ПРОТИВ“. 

С дискусията се надяваме да допринесем за по-активно участие и информиран избор на гражданите пред избирателната урна. Срещата ще започне с кратки изказвания на Огнян Минчев, Ваня Нушева, Линка Тонева и Георги Методиев.

Очакваме ви в София, Център за култура и дебат “Червената къща”, ул. „Любен Каравелов“ 15.

Не пропускайте да ни следите и във нашата Фейсбук страница: https://www.facebook.com/e.vote.referendum